FORMAAT Urban dancers 259
NO Skorenlivestream

Koren live stream

Tijmen en Maarten, die normaal popup-koren organiseren, bedachten wat op het feit dat we (nog/weer) niet samen kunnen zingen: via een livestream kan iedereen toch meedoen, vanuit huis.

Hoezo niet kunnen zingen? Koren en livestreams; NOS doet verslag ›
Fonds voor Cultuurparticipatie We blijven bezig

Tekenles kan gemakkelijk online

Bij het Centrum voor de Kunsten Spijkenisse werden de live lessen van Erica Muizer tijdens de lockdown online gegeven.

Online les voor jong en oud ›
Jeugdtheater Hofplein gaat aan de slag met een podcast

Niet op de planken, maar in een podcast

Het Jeugdtheater Hofplein maakt theater in de buurt, aan de hand van een podcast. Maar zodra het kan, staan ze weer op de planken! Maak ook je eigen hoorspel. Den geeft 11 tips om aan de slag te gaan met het maken van een podcast.

Bekijk de tips van den ›

Meer publiek bij Online Open Podium

Hoe kun je toch optreden voor publiek? Zinder Educatie in Tiel verplaatste hun open podium naar YouTube. In samenwerking met Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof en Zinderpodium hebben ze een mooi coronaproof Open Podium gecreeƫrd. Met als bonus een groot online publiek. De tweede editie staat al op de planning en verschijnt binnenkort op YouTube!

Open podium online bij Zinder ›
SKVR Dans Vakken Weblijvenbezig

Dansen in je eigen vak

Bij vele dansscholen en studio's werken ze met eigen vakken. Bijvoorbeeld bij SKVR in Rotterdam en Zinder in Tiel wordt gedanst in vakken van 3 bij 3 meter. Foto: Gaby Jongenelen

Moderne dans in vakken in Tiel ›
G orkest Tegendraads Weblijvenbezig

Muziek maken op 1,5 meter afstand gaat prima!

Dat muziek en theater maken op 1,5 meter kan bewijst Tegendraads, een theatergroep voor mensen met een verstandelijke beperking, die ondanks de maatregelen manieren vinden om gewoon door te gaan.

Jan-Willem laat in dit filmpje zien hoe ze dat dagelijks doen ›
Factorium

Auditie doen? Dat kan gewoon!

Factorium laat zien dat auditie doen gewoon kan, zolang je maar optimaal gebruik maakt van de ruimte die je hebt. Heb je die niet? Ga eens op zoek naar andere ruimtes in je omgeving. Kun je misschien gebruik maken van een garage of het park?

Factorium maakt optimaal gebruik van alle ruimte die ze hebben ›
Stichting Amateur Kunstenaars Collectief Schiedam AKCS

Liever les op locatie?

Heb je liever les op locatie? Stichting Amateur Kunstenaars Collectief Schiedam (AKCS) laat zien hoe je de teken- en schilderles veilig in kunt richten.

Voldoende afstand en spatschermen ›

Lekker in groepen dansen

Dat je onder de 13 jaar fijn in groepen mocht dansen laat Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen zien met deze leuke pietendans. Deed jouw dansschool ook mee?

Plaatjeerfgoedvrijwilliger

Erfgoedvrijwilliger in coronatijd

Geinspireerd en wil je wat doen? Vrijwilliger zijn in coronatijd kan een uitdaging zijn, maar het is niet onmogelijk. Ontmoet Dewi in de video. Zij en andere portretten van ergoedvrijwilligers vind je bij Erfgoedvrijwilliger.nl. Je vindt er ook vrijwilligervacatures, of je kunt er gratis een plaatsen als je juist vrijwilligers zoekt.

Zo bleef Dewi actief als vrijwilliger ›
Archeologie

Archeologisch speuren vanaf je zolderkamer

Ruim 5000 Nederlanders hebben tijdens de coronacrisis gezocht naar prehistorische grafheuvels en akkers op de Utrechtse Heuvelrug. Gewoon vanachter hun computer via zeer gedetailleerde hoogtekaarten van het gebied. Maar je kunt natuurlijk ook vele manieren fysiek aan de slag. Laat je inspireren door dit filmpje van Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie.

Zo speurden hobby-archeologen vanachter de computer ›

Verzamelde inspiratie bij Cultuurconnectie

Cultuurconnectie verzamelde ook een aantal 'best practices' voor online cultuureducatie.

Verzamelde inspiratie bij LKCA

Het LKCA verzamelt ook al sinds maart mooie creatieve initiatieven.

Meer inspiratie nodig?

Volg ook
#weblijvenbezig
op social media: